Zomercriterium

Met 12 zwemmers zijn ze vrijdagmorgend heel vroeg vertrokken naar Brugge. Reden: Voor de laatste keer dit seizoen knallen en laten zien wat voor effect onze zomerstage heeft gehad.

Pechvogels waren Pjotr en Katrien. Pjotr is ziek geworden de laatste dag van de stage en Katrien zat met een verschoven wervel en ontstekingen op al haar rugspieren. Voor hen dus geen weekendje Brugge…

Het hoogtepunt van deze 3 dagen Brugge was toch wel Philippe.
Hij liet zien dat zijn tijden van op stage geen toeval waren en pakte 2 medailles op zijn afstanden. Op de 100m vrije slag greep hij het goud in 58.71, zwom hiermee een besttijd en liet de concurrentie met een dikke seconde achter hem. Op de 200m vrije slag werd hij 3e in 2.13.92. Hierbij voegde hij ook nog eens een besttijd op de 100m vlinderslag.

Vincent Aluisio is de enige die Philippe volgde bij het grijpen van medailles.
Hij werd knap 3e op de 400m vrije slag in 4.59.80. Op de 200m vrije slag en 100m vrije slag zwom hij eveneens knappe besttijden!

Saskia was afgelopen weekend de zwemmer van ‘net niet’. Op de afstanden die ze zwom greep ze telkens naar een medaille. Wel zwom ze zeer knappe besttijden op de 200m vrije slag en de 100m rugslag !!

Bij Margot Noël had de stage niet het gewenste effect, zoals ze het zelf omschreef. Haar 100m schoolslag en vrije slag waren niet zeer sterk, maar op de 100m vlinderslag en 200m vrije slag kreeg ze toch nog besttijden uit haar badpak !

De dames met het langste programma waren Jo en Perrine. Jo zwom op haar 5 afstanden besttijden en greep op de 100m vlinderslag net naast een medaille. Perrine zwom op 4 van de 5 afstanden besttijden !

Bij onze jongens was het Stef die als enige op 5 afstanden aan de start kwam. Ook hij zwom net zoals Jo op alle afstanden besttijden !

Mattias en Jelle kwamen elk op 4 nummers aan de start. Mattias knalde 4x een besttijd uit zijn zwembroek en Jelle 3x !

Jammer genoeg waren er ook enkele zwemmers die uitsluitingen lieten noteren, maar daarnaast zwommen ze nog zeer knappe besttijden. Dalil, Margaux en Quinten zwommen allen naar 2 sterke besttijden. Jammer van de uitsluitingen, anders had dit aantal nog hoger gelegen…

Ik denk dat onze trainers: Wouter, Matthias en Kim, zeer tevreden terugkijken op deze wedstrijd. Nog even en ook zij mogen genieten van hun vakantie ! Hop naar het BJK van komend weekend en het BK het weekend erop!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.