S2 klaar voor BK’s

Onze S2-groep die sinds vorige week op stage is in Eindhoven heeft het afgelopen weekend meegedaan aan de internationale wedstrijd in de Tongelreep, het 10-banen bad waar ze ook trainen. De overgekomen ouders waren zeer onder de indruk waren van de gigantische zwemhal, waar tegelijkertijd onze kleinsten meededen aan de wedstrijd in het 25m-bad, en de ouderen aan deze in het 50m-bad. Onze zwemmers echter waren allerminst geïmponeerd en behaalden, ondanks hun loodzware programma van 10 wedstrijden elk op deze 2-daagse, die voor hen eigenlijk toch meer een training was dan een wedstrijd, talrijke medailles en nog pakken meer petjes en balpennen voor de 1ste plaats van de reeks. Voor onze zwemmers was het misschien goed dat de Nederlanders de voetbalfinale verloren : de uiterste vermoeide zwemmers konden daarom vannacht toch slapen. De Spanje supporters waren heel gelukkig, de Nederland supporters ook : ze hadden goed gezwommen.

Volgende interviews werden afgenomen voor de voetbalfinale, op de hele leuke locatie van de minigolf  van het paviljoen, waar ze elke dag eten (enkel zaterdag gingen we met z’n allen naar de “BBQ” van de organiserende club : sateetjes met vettige frieten) :

Yara/Maxine : Leuke stage. We hebbben iedereen een bijnaam gegeven uit de Jommekes strips. Jen=Jommeke, Audrey, Jelka en Yara zijn de Nieuwe Schrijfsters, Maxine=Boemel, Victor=Rozemieke, Lotte=Annemieke, Anika=Anatool, Steffie=mama van Jommeke, Carl=papa van Jommeke, Bram=mama van Annemieke en Rozemieke, Arno=Choco het aapje, Pjotr=Flip, Tine=professor Gobelijn, Gill=mama van Filiberke, Emiel=papa van Filiberke, Antonio=Filiberke.

Yara: Leuk dat we 2x per dag trainen. We hebben veel frietjes gegeten. Op de wedstrijd heb ik goed gezwommen. 100m SS in 1.37

Maxine : Veel frietjes gegeten, de 200m VS was mijn beste wedstrijd

Jelka : Het was heel warm in Nederland, met 1 onweer waarvan we niet konden slapen. Ik heb een nieuwe badmuts gekocht. Ik heb 4 balpennen gewonnen en een gouden medaille op de 50m Vlinder

Lotte : We hebben naar het WK gekekekn met zotte hollanders (nvdr : de oranje attributen hadden ze aan mensen in de straat gevraagd en… gekregen. Hun belangrijkste trofee was de fafoozela, die ze ook op de zwemwedstrijd gebruikten om mekaar aan te moedigen). Mijn wedstrijd zaterdag was niet zo goed, zondag wel. De stage is heel plezant.

Bram : Ik heb lekker gegeten, maar wel wat vettig. De voetbalmatch was heel tof. Voor en na het eten hebben ze hier leuke trampolines. Op de wedstrijd heb ik er van alles wat afgedaan en heb 7 petjes gewonnen. (nvdr : die hij mooi verdeelde onder de anderen totdat… hij er zelf geen meer had)

Antonio : Zeer goed eten. Tof gezelschap. Zware maar toffe trainingen. Mijn wedstrijd was niet al te goed, maar het was eigenlijk een training. Ik heb wel een “medailleke” gewonnen.

Gill : Tof dat we hier altijd kunnen buiten eten. Mijn wedstrijd was gematigd, maar het was wel leuk dat je tussendoor in het buitenbad mocht gaan zwemmen.

Audrey : VCA en WC samen op 1 training was toch wel een beetje zwaar. Tof hier van de trampoline waarop we altijd werden gedoopt (de gedoopte moet in het midden zitten en iedereen errond springt !). Op de wedstrijd heb ik al mijn tijden verbeterd. 1.12 op de 100 VS en een medaille op de 50 VS.

Cis : Ik vind het wel spijtig dat ik er niet bij ben, maar het was wel heel tof dat ik van Carl dat ik mee mocht doen aan de wedstrijd. Mijn tijden waren niet goed, maar ik was toch ten minste even bij de groep.

Arno : De wedstrijd was heel plezant. Ik heb een aantal van mijn besttijden verbeterd en heb 3 medailles gepakt. Het ontbijt is heel lekker. Het golven en de trampoline ’s avonds zijn heel leuk.

Victor : De vrije tijd tussen de trainingen is superleuk. Ik heb hier al goeie films gezien. De trainingen waren zwaar, maar je kon ook wel eens lachen. De wedstrijd ging goed op de schoolslag (nvdr : Victor behaalde 6 medailles, waarvan 3 gouden) en… Carl heeft me moeten tracteren op 40 € omdat ik het wedstrijdrecord heb gezwommen. (nvdr : het waren er verschillende…)

Pjotr : Mama, ik verveel me hier echt niet. Ik heb geen tijd om te bellen. Alles is leuk. We doen wel sadistische spelletjes op de trampoline. Het is voor mij wel ongewoon dat ik niet zo goed zwem op een wedstrijd, maar deze wedstrijd was wel training. Ik denk wel dat ik klaar ben voor de Belgische.

Tine : De stage was heel veel eten. Op de wedstrijd wogen de laatste loodjes het zwaarst. De warme douches in het zwembad zijn heel tof. (nvdr : Tine behaalde 10 medailles op 10 wedstrijden !)

Emiel : Ik heb op mijn laatste wedstrijd een petje gezwommen ! De kamers hier zijn heel chill; de trainingen zwaar en leuk.

Jen : Mijn wedstrijd was toppie ! (nvdr : Jen pakte 2 medailles) Ik ben klaar voor de Belgische.

Saskia : Ik ben heel blij dat ik er dit weekend bij was.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.