AZSC’ers op de Flanders Speedo Cup

Eerst en vooral moeten de medewerkers nen dikke merci krijgen, want zonder hen hadden onze zwemmers nooit in eigen bad zo goed kunnen presteren!

Want ja, desondanks de sneeuw en de koude, knalden onze zwemmers er op los in hun zwembad. Heel vaak misten de ‘jongsten’ van het gezelschap maar net de clubrecords. Dat beloofd voor de tweede helft van het seizoen. Een overzicht!

Jonkie Tine Haverhals toonde afgelopen weekend dat zij echt wel tot de Vlaamse top behoort in haar leeftijdscategorie en zelfs daarbuiten! 2 medailles (zilver op de 50 vlinder en brons op de 50 vrije slag), 2e ondankbare vierde plaatsen en 3 finaleplaatsen zijn hiervan het bewijs!

Anika Backx die niet veel van het weekend verwachtte wegens blessureleed, behaalde op al haar nummers de finale! Hier gooide ze nog 2 medailles bovenop (Brons 50 rug en zilver 50 vlinder) EN een clubrecord op de 50 rugslag bij de 17-18jarigen.

Lynn Caluwaerts, die nog lang niet denkt aan stoppen, haalde de finale op de 100 rugslag, 100 vrije slag en 50 rugslag.

Kim Janssens werd Vlaams Kampioen op de 50 en 100m schoolslag.

Jolien Sysmans won de finale 100m vrije slag in een clubrecord en werd hiermee Vlaams Kampioen. Dit herhaalde ze nogmaals op de 50m vrije slag, maar dan zonder clubrecord.

En dan de dame van het Belgische zwemmen, Kimberly Buys, was zeer sterk afgelopen weekend. Ze zwom een Belgisch Record (+ clubrecord) op de 50m rugslag, werd Vlaams Kampioen op de 200m rugslag, 100m vlinderslag en 50m vlinderslag (+WK-limiet).

Cis Huylebroeck zwom zeer knappe tijden, maar haalde jammer genoeg geen medailles of finaleplaatsen.

Bram Kruijtzer liet dit weekend zien dat de JKP hem goed doet! Hij behaalde brons op de 50m vrije slag en strandde op zijn andere nummers in de top 5 van zijn leeftijdscategorie.

Ook Dries Paenen heeft zijn eerste maanden in de JKP goed verteerd! Hij behaalde een 4e en 6e plek op de 200 en 100m schoolslag in zeer knappe tijden.

Victor Embrechts is intussen geen onbekende meer in de zwemwereld. Het manusje-van-alles slaagde erin om op de 400 wisselslag finale te zwemmen en behaalde een knappe tweede plaats op de 200 vlinder. Op de 200 vrije slag, 50 vlinder en 100 vlinder behaalde hij de top 10 in zijn leeftijdscategorie.

Oudgediende Mathias Vervloet zwom zich op de 50 en 100 rug naar de finale!
Jen Huylebroeck deed dit op de 100 en 200m rugslag!

Jeroen Van den Broeck behaalde finale op de 50m en 200m vrije slag. Maar nog opmerkelijker is dat hij op de 50 – 100 – 200m vrije slag telkens in zijn leeftijdscategorie de derde plaats wegkaapte!

Egon Vanderstraeten zwom de vlinderslag-finales. Op de 100 en 200m vlinderslag werd hij Vlaams Kampioen.

Ward Bauwens was zondag de luidste zwemmer in het zwembad met zijn toeter, maar zelf zwom hij de finale 400m wisselslag, 200m vlinderslag en 200m vrije slag. Op de 400m wisselslag zwom hij de WK-limiet en werd hij Vlaams Kampioen.

Glenn Surgeloose werd tweede in de finale van de 100m vrije slag, werd Vlaams Kampioen op de 200m vrije slag en op de 50m vrije slag werd hij in de finale 5e.

En als laatste de zwemmer die de afgelopen maanden zeer veel in de media kwam, Pieter Timmers! Hij werd Vlaams Kampioen op de 100m vrije slag waarin hij meteen ook de WK-limiet zwom. Op de 50m vrije slag werd hij 3e en op de 200m vrije slag eindigde hij 2e achter Glenn.

Ook met de BRABO-aflossingsploegen grepen onze zwemmers 2x de Vlaamse titel.
Op de 4×100 vrije slag traden Pieter en Glenn aan.
Op de 4×100 wissel traden Kim, Kimbery en Jolien aan.

Zaterdag werd de heren-aflossingsploeg 4×100 wissel 2e met Mathias, Ward, Glenn en Pieter.