KAZSC-MASTERS WEER IN DE KIJKER MET 1 WR, 2 EUROPESE EN 4 BELGISCE RECORDS !!!

Op 26 januari organiseerde Z.I.K. de eerste Masterwedstrijd van het jaar in het zwembad van Kapellen, waar wij met grote plannen naartoe trokken.

Door diverse omstandigheden slechts beperkte deelname van onze club, waarbij Peggy Beers dan nog moest afhaken wegens familiale omstandigheden.

Onze ambities waren niet min, want na het succes van onze geslaagde wereldrecordrace in Woluwe op 8 december 2012, wilden we met dezelfde ploeg (Eliane,Agnes,Georges  en Jef) een nieuw Europees record vestigen over de 4x100m wisselslag, met in ons achterhoofd de (kleine) hoop ook onder het wereldrecord te kunnen zwemmen.

Ons eerste doel, het Europees en dus ook het Belgische record halen lukte zonder problemen.

Jef (rugslag) nam een goede start met als extra een nieuw Belgisch record, werd prima afgelost door Agnes (schoolslag),Georges als derde man deed zijn duit in het zakje (vlinderslag) en Eliane maakte de klus af in vrije slag. Resultaat een nieuw Europees record! Voor het wereldrecord kwamen we spijtig genoeg wat te kort om ook dit op onze naam te schrijven, maar wat niet is kan nog komen.

Onze clubgenoten zwommen ook elk individueel nog een wedstrijd. Georges de 100m wisselslag 1ste; Eliane 50m schoolslag 1ste en tegelijk een nieuw wereldrecord, Agnes 50m schoolslag 2de plaats na Eliane en Jef 100m vrije slag 1ste met nog eens een Belgisch record.

Proficiat aan al onze deelnemers en aan Betty, de architecte van al onze fraaie prestaties!

J.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.