Flanders Swimming Cup: Finales 1

In de eerste namiddag finales, kwamen er al heel wat KAZSC’ers aan de start..
Een overzicht

100m vrije slag
Pieter Timmers zwom in de ochtend net geen limiet voor het EK in Antwerpen. Hij miste de limiet op enkele honderdsten en zette zijn zinnen op de finale. Hij moest en zou knallen!
Jammer haalde hij de limiet niet. Hij zwom 3 honderdsten boven de limiet en zette op zijn facebookpagina: ‘Dit was gewoon een slechte race.. Morgen nog kansen! 200m vrije slag en startzwemmer 4x100m vs!’ Hij blijft dus nog optimistisch! In de finale werd hij 2e achter de Nederlanders Sebastiaan Verschuren in een tijd van 49.52

100m schoolslag
Kim zwom zich in een sterk bezette finale naar een 6e plaats in 1.10.92
De Deense Rikke Moller Pedersen won de finale voor de Nederlandse Moniek Nijhuis en de Zweedse Joline Hoestman.

100m vlinderslag
Kimberly haalde deze ochtend al de limiet voor het EK in Antwerpen en in een sterk veld Britse zwemsters, kwam ze aan na topper Jeanette Ottesen in 59.70

200m vlinderslag
Egon werd 3e achter de zeer sterke Hongaar Laszlo Cseh. Hij liet Joerie Verlinden, de Nederlander, achter zich die zeer sterk is op de 100 en 200m vlinderslag.

400m vrije slag
Ward Bauwens werd 5e in de finale waarin de Britt Carry David de race won.

50m vrije slag
De eerste Brabo OS limiet was bijna binnen. Maar dan moest Jolien Sysmans nog 3 tienden van haar tijd afdoen. Hierin slaagde ze nog niet, maar er zijn nog selectiewedstrijden! De limiet voor het EK in Antwerpen heeft ze al wel binnen !!
Jolien werd in de finale 2e achter Jeanette Ottesen en voor Pernille Blume, beide zeer sterk op het EK korte baan in december.

200m rugslag
Kimberly kwam ook nog aan de start op de 200m rugslag en hierin moest ze enkel een Britse voorlaten..

50m vlinderslag
Vlinderslagspecialist Egon zwom naast de 200m vlinderslag ook nog eens de 50m vlinderslag. In een zeer sterke finale waarin Heersbrandt won, werd Egon 5e achter Joeri Verlinden en Laszlo Cseh.

Aflossingen
Onze aflossingsploegen kwamen niet in hun sterkste opstelling aan de start doordat de zwemmers van de Kernploeg morgen nog opzoek gaan naar limieten.
Onze damesaflossing met Joyce zwommen zich naar een 6e plaats.
De heren met Jen en Paul-Evert werden 7e in een finale waar Hongarije en Luxemburg domineerden.